неділю, 31 січня 2016 р.

Тема виховного заходу: Роки, обпалені війною

Виховний захід "Роки обпалені війною"

Тема виховного заходу: Роки, обпалені війною
(З використанням пошуково-дослідницького матеріалу учнів у роки ВВв на шепетівщині)

Мета :
  • освітня – ознайомлення учнів з героїчними сторінками історії часів Великої Вітчизняної війни.
  • виховна – виховувати почуття гордості та вдячності до свого народу; пережити та розуміти жахіття тих часів; зрозуміти героїчність минулого тим, хто загинув за мир, готовність боротися за славу і честь батьківщину. 

Пам'ять людська незбагнена: вона кличе, вона хвилює, вона тривожить наші серця. Є таке поняття «пам'ять поколінь». Воно стосується тих подій і понять, які живуть у віках і цілі покоління людей пам’ятають про них і розповідають своїм дітям і онукам. Минають роки, відлітають у вічність, але є дати не підвладні рокам – це 9 травня  День Перемоги . Ніколи не щезне в пам'яті людській, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія людства  - битва і  перемога над фашизмом.
В Другу світову війну було втягнено  62 країни , бойові дії велися на території трьох континентів і в водах чотирьох океанів , 110 мільйонів чоловік були одягнені у військову форму, війна забрала більше 60 мільйонів життів, половина загиблих – жителі колишнього Радянського Союзу.
Всі фотографії, кінокадри та документи , що ви побачите сьогодні є справжніми і зйомки проводились або військовими кореспондентами або самими солдатами іноді це фото, які були вилучені у фашистських полонених або німецьких архівах.
Малі ініціативні групи серед учнів 2 курсу Шепетівського професійного ліцею (слюсарів-ремонтників електрогазозворників підготували для вас не великий екскурс в ті часи ВВв .
(відеосюжет 1)
Члени МІГ Рудик Вадим та Єфімов Юрій ознайомлять вас з історіями Шепетівського Гетто.
(відеосюжет 2)
На окупованій  землі німецько-фашистські загарбники встановили так званий "новий порядок". Його суть визначалася основними цілями війни - ліквідація  суспільного і державного устрою, винищування більшої частини населення і перетворення що залишилися в рабів, грабіж матеріальних цінностей, колонізація .  Будь-який житель міг бути арештований по самому незначному приводу, підданий тортурам, розстріляний або повішений. Постійними були масові розстріли заручників, знищення мирних громадян, людей похилого віку, дітей. Найбільш працездатну частину населення вивозили на каторжні роботи до Німеччини. Вся Європа була забудована концтаборами, де людей знищували, знущались, проводили жорстокі медичні досліди. 
Якщо вам коли-небудь захочеться уявити пекло, то повірте, воно має саме такий вигляд.
(Презентація про концтабори)
Яку підготували члени МІГ.
Хай вічно живе в пам*яті народній безприкладний подвиг віїнів, партизанів і підпільників тилу, які здобули перемогу у Великій Вітчизняній війні ціною свого життя! Тож вшануємо пам*ять про загиблих хвилиною мовчання … велике мовчання
(вірш Рождественського)
(пісня Журавлі)
( відеосюжет на могилі Федченка М.С.)

Уже минули ті часи коли гула війна
З усіх країн почуєш ти
Ура Ура Ура !
  
Дорогі учні! Запам’ятайте все, що сьогодні побачили і почули, зрозуміли. Раджу Вам цікавитись історією своїх дідів і прадідів, пишатись їхнім подвигом, а коли ви станете дорослими, щоб розповідали про це своїм дітям і онукам, тому що настане ваша черга передавати «пам'ять поколінь» про те, кого ми  пам’ятаємо і  ким пишаємось. Адже ми повинні бути вдячні цим людям, що вони ціною свого життя здобули нам мир.Дякую за увагу!(пісня Боже Україну)  

Немає коментарів:

Дописати коментар